maanantai 11. marraskuuta 2019

ooi

Juoksin eilen läpi todella pitkän turistikierroksen Tokiossa. Illallakaan ei silti väsyttänyt, sillä loppupäivän kohteet toivat valtavasti energiaa, sitä samaa rentoutunutta valoa kuin mitä kylvyn jälkeen kokee.

Aamulla kävin yhden Tokio-listani pääkohteista, Edo-Tokyo -museon. Museo oli hieno, ja sain mukaani vapaaehtoisen oppaan kertomaan näyttelyistä japaniksi. Loppupäivän rinnalla kokemus tuntuu silti vaatimattomalta: näin käy, kun kokee liian paljon!

Museossa opas mainitsi, että tänään on keisarin virkaanastujaisparaati, ja tajusin että se oli se mitä olin päiväohjelmastani unohtanut. Museon jälkeen pikagooglasin sen statsit ja lähdin kohti keisarillista palatsia. Paljastui, että olin väärässä paikassa, mutta ihmismassat nähdessäni olin oikeastaan tyytyväinen, etten ollut osannut ja ehtinyt tunkea syvemmälle sillä väkeä oli aivan valtavasti. Näinpähän edes ruuhkat, oli sekin jotain. Sää oli hyvä, oli mukava olla ulkona.

Ennen paraatia sain myös herkullisen ja vegaanisen lounaan, joka ilahdutti täällä kalamaassa valtavasti.

Päivästä teki hyvän varmaan aika paljolti se, että onnistuin suunnitelmassani syödä järkevästi ja säännöllisesti. Pitää muistaa jatkossakin, että tämä on hyvä idea :P

Sitten eilen netistä bongaamaani temLabin näyttelyyn, taidenäyttelyyn, jossa ajatus tilasta ja ajasta katosi todemmin kuin missään muualla missä olen elämäni aikana käynyt. Helsingin näyttely oli upea, mutta tämä näyttely oli paljon immersiivisempi ja siten vahvempi kokemus. Ei oikein ole sanoja kuvailla.

Näyttelyn jälkeenkään en malttanut vielä palata hostellille, vaan kävin vähän niinkuin Tokio-listani "varakohteessa" eli pariisilaisella teehuoneella Mariage Freresillä Ginzassa. Mariagesta on tullut vähän vahingossa Pariisin vakiokohteeni, ja päätin sen olevan vakiokohteeni jatkossa kaikkialla, missä heillä on teehuoneitaan.

Oli omituista istua ainoana valkoisena eurooppalaisella vanhanaikaisella teehuoneella keskellä Tokiota, mutta omituisuuksista huolimatta kokemus oli kaunis. Kannatti maksaa valtavasti teestä ja (valitettavasti keskinkertaisista) leivonnaisista.

Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti