torstai 15. joulukuuta 2016

mooshi wake arimasen

"Hei, mennään huomenna Osakaan kun täältä hotellilta pääsee sinne kivasti suoraan yhdellä junalla puolessa tunnissa"
"Okei"

Suora juna muuttuikin odotteluksi, jonotukseksi, kuulutuksiksi joihin kielitaito ei riitä (paitsi tämän tekstin otsikon verran), ruuhkaksi ja metrolla ja kahdella hitaalla eri firman junalla köröttelyksi, sillä joku oli ilmeisesti hypännyt junan alle. Ja kuuden tunnin päästä junat olivat edelleen sekaisin samasta syystä?! No, perille päästiin sentään lopulta sekä Osakaan että takaisin Kiotoon.

Kuvatodiste, että tosiaan käytiin katsomassa pilvenpiirtäjiä Osakassa. Ja Osakan linnaa, mutta koska inhoan blogeja täynnä kuvia, en postaa joka ikistä ottamaani kuvaa. Vaikka olisi Osakasta muitakin kuvia, joissa esiintyy toi sama söpö poika.

Osakan linnan lisäksi käytiin Nijon linnassa Kiotossa. Missään järkevässä paikkaa ei saanut ottaa kuvia, mutta puutarhassa nähtiin kunigaskalastaja! Oli just niin upea kun mitä me oltiin molemmat aina kuviteltu. Opittiin uuttakin: mokomahan räpyttelee kuin kolibri väijyessään kaloja, pysyy paikallaan ilmassa vaikka kuinka kauan.

Linnan pihalla hymyilytti myös aidolla oikeaoppisella telttasolmulla kiristetty aidan köysi. Kaunista.

Ja pakollinen wtf Japani -osuus. Ilmeisesti olut(?)mainos, jossa lukee sekä Merry Christmas että ymmärtääkseni jotain että 'oli hyvää sakea'. En ehkä joisi, jos sitä juomalla alkaa nähdä jotain tuollaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti