lauantai 28. syyskuuta 2013

Tervetuloa Helsingin yliopistoon

Tervetuloa Helsingin yliopistoon,
me käytämme c-kasetteja kielten opetuksessa,
emme tiedä mistä netistä löytyy tietoa yhtään mistään, sillä meillä on kaksi intranettiä ja siksi täysi kaaos,
järjestämme tusinoittain tilaisuuksia, joissa kuvauksen mukaan puhutaan sivuaineista, mutta relevanttia informaatiota niistä ei saa mistään,
nettisivujamme on päivitetty olennaisilta osin 2010,
- ja niitä c-kasetteja käytetään, koska opettaja joutuu maksamaan oppikirjansa itse eikä siten erityisemmin halua investoida cd-levyihin.

Oikeasti viihdyn täällä. Ja oikeasti haluan kertoa tämän hetkisestä Suuresta Suunnitelmastani oppia kanji-merkit (tai no, partitiivi olisi ehkä sopivampi kuin nominatiivi tuossa kohtaa, sen verran monta niitä kanjeja on). Erilaisia vaihtoehtoja palloteltuani ja kahdella eri metodilla aiemminkin kanjeja opiskelleena (parhaimmillaan osasin kai 170 merkkiä, noin kahdeksanvuotiaan tasoisesti) päädyin Basic Kanji Bookin järjestykseen. En halua ostaa kirjaa, jota en pidä erityisen tarpeellisena itselleni, vaan katson (ainakin toistaiseksi) netistä kanjien järjestyksen ja opettelen niitä kolme päivässä. Tässä vaiheessa en suuremmin aio kertailla niitä - ne kertautuvat myöhemmien tenttien ja sellaisten myötä.

Oikeastaan tavoitteeni kaiken virallisen yliopistokotityön lisäksi (kyllä me kohta alamme kanjeja kai sielläkin treenata) on oppia yksi merkki päivässä, mutta niin kauan kuin BKB:n kanjeista enemmistö on minulle ennestään tuttuja, kolme menee ihan ilman ongelmia. (Luulisin niin.) Kova treenaus alkaa joskus tulevaisuudessa, mutta haluan aloittaa heti.

Suunnittelen myös vakavissani opiskelevani niitä poikaystäväni kanssa - sen verran hyviä muistisääntöjä hän keksii ja vielä muistaakin ne seuraavana päivänä. Siis huolimatta siitä, ettei hän osaa japania "soo desu nee" -patenttivastausta enemmän : D Olisi mielenkiintoinen ihmiskoe selvittää, montako kanjia japanin (ja kiinan) suhteen aivan välinpitämätön, normaalilahjainen ihminen, voi oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti